Manuele Lymfedrainage

Heb je last van een vochtophoping in je knie of bijvoorbeeld je enkels, dan kan ik dit door middel van manuele lymfedrainage verbeteren of zelfs helemaal weg krijgen.

Manuele lymfedrainage is een zachte, subtiele massage. Het wordt gebruikt voor de verbetering van de lymfvochtdoorstroming. In mijn massagepraktijk in Hoofddorp kun je terecht voor manuele lymfedrainage.

Wat is manuele lymfdrainage?

De manuele lymfdrainage is een massagevorm die erop gericht is het lymfstelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel  aan zichtbaar en onzichtbaar vocht beter en sneller via de lymfbanen af te voeren. Belangrijk om vochtophoping te voorkomen. Teveel vocht kan drukken op zenuwen, bloedbanen en spieren waardoor je klachten krijgt.

Wat doet manuele lymfedrainage?

Manuele lymfedrainage haalt blokkades weg en brengt het lymfestelsel weer op gang en dat heeft een aantal positieve effecten:

  • Versnellen van de afvoer van de afvalstoffen. Door de massage wordt het vocht door het bloed opgenomen en worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. Een manuele lymfedrainage is goed te combineren met een detox behandeling om de afvalstoffen sneller kwijt te raken. Ook helpt manuele lymfedrainage je sneller herstellen na een zware sportprestatie door de afvalstoffen en zuren af te voeren.
  • Verbetering van je weerstand. Ben je op dit moment kwetsbaar of ben je snel ziek? Dan kun je zeker baat hebben bij manuele lymfedrainage. De lymfeknopen waarin de witte bloedcellen worden aangemaakt, worden tijdens de massage gestimuleerd.
  • Kalmerende werking. Ervaar je stress of drukte en heb je moeite om je te ontspannen? Dan werkt deze massage kalmerend.
  • Vermindering van pijn na bijvoorbeeld een operatie. Vaak komt pijn na een operatie door vochtophopingen. De littekens zitten de vochtophopingen in de weg. Door de littekens soepeler te maken in combinatie met manuele lymfedrainage vermindert de pijn.

Effecten Manuele Lymfedrainage

De effecten van manuele lymfedrainage zijn:

  • Het vermindert oedeemvorming
  • Het zorgt voor pijndemping
  • Het stimuleert de groei van nieuwe lymfewegen
  • Het verhoogt je afweersysteem
  • Het verlaagt je bloeddruk

Een manuele lymfedrainage is een fijne ontspannende massage, die heel licht is.

Neem contact op voor een afspraak in mijn massagepraktijk in Hoofddorp en ervaar zelf de ontspannende werking.