Sana Libra: Massagepraktijk Hoofddorp

Het menselijk lichaam zit slim in elkaar. Het bestaat uit meer dan 600 spieren en elk daarvan zorgt voor alle lichaamsbewegingen, van zitten tot rennen en tillen. Wanneer bepaalde spieren niet goed functioneren, kan een scala aan klachten ontstaan. In mijn massagepraktijk in Hoofddorp kun je terecht voor diverse klachtgerichte massages.Massages en je gezondheid

r soepel en makkelijk te laten bewegen.

Massages en je gezondheid

Wist je dat een massage van een uur gelijkstaat aan de ontspanning van 8 uur slaap?

Na een massage zit je alleen beter en meer ontspannen in je vel, je kunt ook écht makkelijker bewegen omdat je lichaam en spieren soepel worden gemaakt. Daarnaast is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat massages kunnen bijdragen aan het verlagen van je bloeddruk. De weerstand wordt hoger, het immuunsysteem sterker en de slaap dieper. Kortom: heerlijk ontspannend en weldadig voor lichaam en geest.

Pijnvrij door het leven

Een klachtgerichte massage heeft als doel pijn weg te nemen en de bewegelijkheid te vergroten. Ook mensen met chronische pijnen kunnen baat hebben bij een klachtgerichte massage. Tijdens de massage wordt de vorm van massage aangepast aan de klacht die er bestaat. Voor een klachtgerichte massage trek ik altijd een uur uit. Hierdoor heb ik tijd om uit te vinden waar de klacht vandaan komt en of ik deze kan verhelpen.

Hoofdpijn

Een veelvoorkomende klacht die ik behandel is hoofdpijn. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijnen met diverse oorzaken. Zo zijn er spanningshoofdpijnen, migraine of een hoofdpijn die voortkomt uit bijvoorbeeld tandenknarsen. Ook een hoge spierspanning rond hoofd, nek en schouders kunnen de boosdoener zijn. Een massage is dan een goede manier om de klachten te verminderen of te verhelpen.

Weefsel en gewrichtsontstekingen

Heb je last van weefsel en gewrichtsontstekingen? Dan kan ik je helpen bij de pijnklachten. Door het vocht uit het weefsel of gewricht weg te masseren, kan de pijn worden verlicht. Dit effect kan versterkt worden door medical taping. Ook bij fibromyalgie kan ik pijn verminderen.

Pijnlijke en vermoeide spieren

Heb je last van pijnlijke, vermoeide of overbelaste spieren? Dan kan ik je zeker helpen om ze te ontspannen. Met een triggerpoint of een lymfedrainage-massage help ik het  lichaam om afvalstoffen kwijt te raken. Ook na een grote sportprestatie – bijvoorbeeld een marathon – is het weldadig voor je spieren om te ontspannen. Een massage kan ook helpen bij verstuikingen en verrekkingen.

Darmklachten

Ook bij inwendige klachten kan massage veel voor je betekenen. Als je bijvoorbeeld last hebt van een trage darm, het prikkelbare darmsyndroom of vervelende buikpijn. Met een zachte massage ontspant de buik zich en geef je de organen rust.

Psychische klachten

We zijn met zijn allen steeds drukker en veel psychische klachten zijn stress-gerelateerd. Denk maar aan angst, slapenloosheid, burn-out of overspannenheid. Door het toepassen van verschillende massagetechnieken kan ik voor ontspanning zorgen en veel klachten verlichten. Je verlaat de massagepraktijk gegarandeerd met een prettiger gevoel.

Luchtweg-gerelateerde klachten

Waar je niet zo snel aan denkt, maar waar massages zeker een positieve invloed op hebben, zijn klachten zoals verkoudheid, griep, hoest, astma en hooikoorts. Vraag naar de mogelijkheden en ervaringen.

Pijnlijke en gezwollen benen

Heb je aan het einde van de dag pijnlijke en gezwollen benen omdat je veel staat of omdat de doorbloeding niet zo goed is in je benen? Meestal is vocht in je benen de oorzaak. Ik kan het vocht in je benen wegmasseren met manuele lymfedrainage

Overige klachten

Nog een aantal klachten en aandoeningen waar ik je met massage bij kan helpen:

Hielspoor, verzwikte enkel, shin split, kramp, knieklachten, hamstring klachten, piriformis syndroom, lumbago (spit), hyperkyfose, SI-gewricht, frozen shoulder, thoracic outletsyndroom, hoofdpijn, RSI, carpaal tunnel syndroom en een tenniselleboog.

Maak een afspraak in mijn massagepraktijk in Hoofddorp om je klachten te verlichten. Neem contact op.